Terug naar het overzicht

’t Goylaan Utrecht

In oktober 2022 hebben wij – samen met een aantal particuliere investeerders – het kantoorpand ‘t Goylaan 1-7 verworven. Het pand ligt op een aantrekkelijke locatie direct aansluitend op het gebied Merwedekanaalzone. Dit gebied zal de komende jaren veranderen in een levendig stuk Utrecht met veel ruimte voor wonen en groen.

Facts & Figures
  • 2.260 m2 gebouw
  • 24 eigen parkeerplaatsen

In de gemeentelijke plannen zal de ‘t Goylaan in de toekomst het karakter krijgen van een stedelijk entree naar het centrum. Bij deze verstedelijkingsopgave past hoogbouw met ruimte voor diversiteit (wonen, werken en voorzieningen). De door ons verworven locatie biedt volop kansen voor het creëren van nieuwe woonplekken binnen de stadsgrenzen.

The Story

Het pand ‘t Goylaan 1-7 stond reeds geruime tijd leeg voordat het door de vorige eigenaar in de verkoop werd gezet. Veel koopgegadigden haakten af door de langdurige leegstand en de onzekerheid met betrekking tot waardecreatie door bestemmingsplan wijziging.

Door onze betrokkenheid met de stad bereikten wij met de gemeente snel overeenstemming over een gefaseerde transitie.

In de eerste fase is het pand door ons omgebouwd voor tijdelijke noodopvang voor asielzoekers. Samen met onze investeringspartners hebben wij het pand binnen een maand geschikt gemaakt voor bewoning. In de tweede fase zullen wij het huidige pand transformeren naar 56 sociale huurwoningen. Dit gebeurt op basis van een 15 jarige vrijstellingsvergunning. Dit geeft ons de tijd om samen met de gemeente te werken aan fase drie: een definitief plan dat uitgaat van sloop/nieuwbouw. Daarbij zien wij volop mogelijkheden voor vernieuwende of thematische woonconcepten: van studenten tot ouderenhuisvesting met zorg, van sociaal naar vrije sector.

 

Meer weten over dit project?

Terug naar het overzicht